GÖRÜNTÜLÜ

Şirnex’te halk oturma eyleminde: Hırsız AKP hesap verecek

Şirnex'te halk irade gaspına karşı oturma eylemi başlattı. DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, AKP’nin hırsızlıkla belediye yönetimini aldığını belirterek, "Şirnex'te seçimler yenilenene kadar mücadelemiz sürecek" dedi.

ŞIRNEX'TE İRADE GASPINA KARŞI EYLEM

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Şirnex’te “taşımalı” askerlerle halk iradesinin gasp edilmesini protesto etti. DEM Partililer ve yüzlerce kişi seçim sonuçlarına itiraz etmek için Şırnak Adliyesi’ne yürümek isterken polisin saldırısına uğradı. Saldırılara karşı direnen partililer ve kitle daha sonra DEM Parti Şirnex İl Örgütü önüne geçti. 

‘HIRSIZ AKP HESAP VERECEK’

Burada yapılan açıklamaya, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, DEM Parti Milletvekilleri Saliha Aydeniz, Zeki İrmez, belediye eşbaşkan adayları ve yüzlerce yurttaş katıldı. DEM Parti önünde toplanan yüzlerce kişi, “Hırsız başkan istemiyoruz”, “Hırsız AKP hesap verecek” sloganları attı.

8 BİN ASKER HIRSIZ MİSALİ OY KULLANDI

Açıklamada konuşan DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, “Halk bu seçimde iktidarın tecrit, Kürt düşmanlığı ve çözümsüzlük politikasına en güzel cevabı verdi. 22 yıllık AKP iktidarını en iyi Kurdistan halkı, yani bizler biliyoruz. Bu iktidar, hırsızlıktan, gasptan, zarardan, tutuklamadan, gözaltıdan ve ölümden başka bir şey getirmedi. En demokratik hakkımız olan itiraz hakkımıza bile izin vermiyorlar. Şirnex Belediye Eşbaşkanı Turan Saltan’dır. Diğeri, AKP’nin buraya hırsızlıkla getirdiği hırsız belediye başkanıdır” dedi.

“En demokratik hakkımızı kullanırken bile önümüze yasaları koyan AKP’nin kolluk güçleri, 8 bin asker burada hırsız misali oy kullanırken yasaları hatırlamadı” diyen Çiğdem Kılıçgün Uçar, “taşımalı seçmene” dikkat çekti. 

‘SİZ BURAYA AİT DEĞİLSİNİZ’ 

Çiğdem Kılıçgün Uçar, “Onların işine gelen AKP’nin yasasızlığıydı. Bu seçimlerde verdiğimiz cevap çok net. AKP’nin tecrit politikasına, Kürt düşmanlığına ve savaş politikasına geçit vermeyeceğiz. Yürüyüşümüzü  yaparken belediye eşbaşkanımız olmak üzere bütün arkadaşlarımız darp edildi ve işkenceyle gözaltına alındı. Bu resim AKP’nin resmidir. Müzakere yaptığımız emniyet güçleri, ‘Şırnak halkının ruh halini anlamak zorunda değilim’ diyor. Haklısınız, siz buraya ait değilsiniz. Buraya geldiğiniz gibi hepiniz geri gideceksiniz” diye konuştu.

BU SEÇİM YENİLENECEK

AKP’nin Kurdistan’da kaybettiğini kaydeden Çiğdem Kılıçgün Uçar, “Biten AKP iktidarıdır. Sahte başarılara imza atmaya çalışıyor. Geçit vermeyeceğiz. Burada oy kullanan her bir Şirnexli, Milli Savunma Bakanlığı ve Yüksek Seçim Kurulu aleyhinde dilekçeler verecek. Bu seçim yenilenecek. Bu seçimde Şirnex halkının iradesi karşılığını bulacak” ifadelerini kullandı.

OTURMA EYLEMİ BAŞLATILDI 

Kitle, açıklamanı ardından parti binası önünde oturma eylemi başlattı. Halkın DEM Parti Şirnex İl Örgütü binası önündeki bekleyişi sürüyor.